Ékszerkészítés | Saját tervezésű ékszerek készítése | Jewellery maker

close Call HUN +36 70 385-0280


Minden kornak meg volt - és természetesen ma is van - stílusa, jegyei, melyeket az ékszerek is magukon hordoznak. Néhány a teljesség igénye nélkül: barokk, bizánci, copf, eklektika, empire, gótika, klasszicista, mór, naturalizmus, rokokó, romantika, szecesszió. Meglepő talán, de a fésű is az ékszergarnitúra elengedhetetlen tartozékának számított. A fésű szalaggal, ívelt mintákkal díszített, gyöngyökkel ésFehér és sárga arany, gyémánt jegygyűrű pár
Prémium kategóriás karikagyűrű készítése
drágakövekkel kirakott téglalap alakú rátétjét a fejtetőn, vagy a tarkón hordták. A fém vagy teknőcfogazatú, arany kordírdróttal szegélyezett drágakővel, vagy kámeával kirakott rátéttel díszített spanyol fésűket széles körben használták. A fésűk egy másik fajtája, ahol az arany filigrán alapot természetes, vagy faragott korall esetleg borostyánszemekből álló sor díszíti. Parure - ökhöz, demi - parure - ökhöz különböző drágaköveket használtak. Teljes ékszergarnitúrák készültek akvamarinból, rózsaszín és sárga topázból, ametisztből, peridotból, és gyémántból. Nem véletlen, hogy az ötvösök, aranyművesek számára fontos tantárgy a művészetörténet. A témáról bővebben olvashat: itt! Az Ékszervízben készült minden ékszer magán viseli az aranyműves, a tervező, (ma divatos szóval a designer) és persze a divat diktálta forma, és színvilágot. Az ékszerkészítés nélkülözhetetlen emberi kellékei az arányérzék, szakmai hozzáértés, látásmód, precizitás, hogy csak néhányat említsek. A rövidbevezető után következzen néhány gyakorlati példa, (tanács) amit érdemes fontolóra venni, ha ékszert készíttet.
Hozott arany, platina, ezüst esetén a nemesfémet - az ékszerkészítés előtt - finomságvizsgálatnak, pontos mérésnek vetem alá. Az ékszerkészítés során néhány, olykor akár 10 - 12 százalék veszteséggel számolni kell az arany olvasztása, megmunkálása alatt. Fontos tudni, hogy az új ékszer előre meghatározott aranytartalmának (karát, finomság) beállítása is okozhat súly veszteséget. (Érdekességként az olvadáspontok: Arany (24k) sárga 1063 C., fine ezüst fehér 960 C., sterling ezüst fehér 893 C.) Az ékszer arany általában már ötvözet. (A Közel-keleten, Indiában, Kelet-Ázsiában az ékszerészek hagyományosan legalább 22 karátos aranyat használnak. Kínában, Hongkongban, valamint néhány más ázsiai országban hagyományosan a csaknem tiszta, 990-es finomságú arany a népszerű.) Az ötvözetet alkotó fémek aránya határozza meg a nemesfém tulajdonságait, úgy mint a színét, kopás állóságát, (Keménységét, illetve puhaságát. Gondoljon csak az úgynevezett fogaranyra.) tisztaságát, (finomságát).

A jegygyűrű több, mint ékszer.

Saját tervezésű ékszerek készítésénél egyéb, fontos szempontokat is figyelembe veszek, ilyenek a viselhetőség, hordhatóság, esztétikum. Az alkalmi ékszereknél természetesen más tulajdonságok kerülnek előtérbe. A megálmodott ékszer elkészítésének az anyagon kívüli másik nagyon fontos feltétele a pontos rajz, fénykép, méret. Ennek kivitelezését is legjobb szakemberre bízni. Szóban lehetetlen pontosan elmondani a látványt. Az életre szóló ékszerek esetében, pl.: jegygyűrű, ballagási ajándékba adott pecsétgyűrű, stb. esetén nem szabad sajnálni az időt. (Ajánlom, hogy az elkészült ékszerről több oldalról készíttessen fényképet. Ez nagy mértékben megkönnyíti nehéz helyzetben a pótlását.) Az ékszer elkészítéséhez esetleg szükséges drágakő, drágakövek összegyűjtését, beszerzését, foglalását, csiszolását helyben vállalom. Jegygyűrűt, jegygyűrűket, (elveszített ékszer pótlását) méretre készítek. Amennyiben nem személyesen vásárol, szükséges a pontos méret, az ékszer belső kerülete milliméterben megadva. Hagyományos jegygyűrűk, kísérőgyűrűk, kollekció készítését fülbevalóval, karpereccel, karkötővel, nyaklánccal, esküvőre diadémmal (tiara) is vállalok. A nálam készült fülbevalókat az üzletemben belövöm kisbabáknak is fájdalom mentesen. Csecsemőknek, kisbabának készítek olyan fülbevalókat, melyek biztonságosan viselhetők. A nekik készített ékszerek nem lehetnek hegyesek, sarkosak, élesek.

Az ékszerkészítésnél a férfiak is számíthatnak az ékszervízben végzett precíz munkámra. Exkluzív ékszereket készítek férfiak részére akár karórájukhoz stílusban, korban, színében is illő, formatervezett Multicolor, gyémánt jegygyűrű megtekintheti az én oldalamon ITT, vagy ITT. Hitelesítés után kerül sor a gravírozásra, vésésre (Külső, belső is lehet) pl. a jegygyűrű belső, nagyon ritkán a külső felületére. Nagy monogram választék, vagy egyedi monogram vésése, illetve domborított (rátett) monogram készítése is. Az elkészült nagy értékű ékszer, drágakő, gyémánt, rubin esetén certifikációt, minőség biztosítást, garanciát adok. Garancia minden nálam készült, vagy javított ékszerre vonatkozik. Az ékszerkészítés bizalmi munka. Az Ékszervízben különös gondot fordítok munkáim időt pecsétgyűrűt, nyakkendőtűt, mandzsettagombot. A ma újra divatos zsebórákhoz megfelelő, az elveszítését, kicsúszását megakadályozó láncot készítek.

Az általam elkészített egy gramm feletti súlyú ékszereket a NEHITI -ben hitelesíttetem, ahol magyar fémjellel látják el. (A fémjel alkalmas az ékszer (körülbelüli) korának meghatározására is.) A ma érvényben lévő fémjeleket megtekintheti a NEHITI oldalán, vagy probléma esetén állóságára, használhatóságára. Gondolok olyan részletekre, melyek hasznosak a nem kimondottan mindennapi használatra készülő ékszerek foglalatainak esetleges beakadására, sarkok, élek, zárak, karabinerek, biztonsági zárak pontos illeszkedésére, gondos felület kiképzésre. Igény szerint az általam készített ékszerek kölcsönzésére is van lehetősége, részletek ITT. Az ékszerkészítés díja 2500 FT. / gramm-tól, függetlenül a nemesfémtől. 100 gramm fölötti tömegű (súlyú) ékszer esetén hívjon!
Az ékszerkészítés művészet. Elképzelését, iparművész által tervezett ékszert, képet tartó medált, dísztárgyakat, nemesfémből készíttetni kívánt gombokat, zsinórokat is vállalok. 14 karáton aluli arannyal nem dolgozom, nem veszek át, nem forgalmazok, és nem is árusítok. A tőlem vásárolt gyűrűt egy alkalommal méretre állítom. Szakadt nyakláncot, karkötőt, bokaláncot, megunt, karcos, törött ékszerét az üzletben új ékszerre cserélheti a régi beszámításával úgy, hogy Önnek csak a munkadíjat kell megfizetnie.

Az elkészült ékszer, dísztárgy használatához, viseléséhez az üzletemben hasznos tanácsokat kap az eladótól. A használat során keletkező hibákat - melyek nem tartoznak a garancia alá - rövid határidővel, egyes a helyben javíthatóakat azonnal elvégzem. Az ékszert tartsa lehetőleg tisztán, védje a nagy sótartalmú, nem neutrális kémhatású folyadékoktól. Különösen igaz ez a gyémántra, rubinra. A befoglalt kő alatt az ékszert csak szakember tudja - nem kis munkával és persze költséggel - megtisztítani a drágakő eltávolítása után.

Ötvözés. Hogy készülnek a különböző színű, tisztaságú arany ötvözetek? A 24 karátos tiszta aranyhoz sokféle ötvöző fémet adhatunk, melyek az arany színét, és tisztaságát nagyban befolyásolják. A fémeket összeolvasztjuk. Számítógéppel vezérelt viaszmodellezés, és öntés 0.01 %-os pontossággal, a modell nyomtatása viaszból legújabb szolgáltatásunk.

Ékszerkészítés. Saját tervezésű ékszerek készítése. Jewellery maker. Egyes ékszereket ultrahangos eljárássalÖtvözés tisztítok. Sajnos ez az eljárás nem alkalmazható minden ékszeren. Kellő gondossággal, odafigyeléssel az elkészített ékszer hosszú ideig megőrzi fényét, a drágakő megőrzi ragyogását. Az Ékszervízben készült ékszerét hozza vissza tisztításra, ne próbálja otthon vegyszerekkel, kefével, oldószerekkel tisztítani. Az esetleg bekövetkező karcolódást, polírozással, felületkezeléssel hozom rendbe. Bízza rám. Nagy értékű drágakő foglalását, csiszolását, beszerzését, értékbecslést vállalok ingyenes certifikációval. Szakértői véleményt adok biztosítók, aukciók, stb. részére. Nemesfémből készült szelencéket, szivartartót, gyertyatartót, pénzcsipeszt, nyakkendőtűt, fegyvermarkolatot felújítok, restaurálok. Ékszert kizárólag nemesfémből készítek. Vállalok egyszerű fazont, a különböző korok (korhű) stílusaiban készült ékszereket. Másolatokat elkészítek. Az üzletemben importból származó, külföldön készült (olasz, izraeli, stb.) ékszereket is vásárolhat.

Nem elérhető az adatbázis szerver!